Advertentie

Oprichter digitale start-up gaat naar Opera Ballet Vlaanderen

©Samsung 2012

Bart Van der Roost wordt in mei de nieuwe directeur van Opera Ballet Vlaanderen. De CEO van neoScores volgt Lena De Meerleer op.

Bart Van der Roost (35) is medeoprichter en CEO van neoScores, een bedrijf in digitale partituren dat in drie jaar tijd uitgroeide tot een internationale speler en zichzelf steevast 'de iTunes van de partituren' noemt. Zijn hele carrière werkte Van der Roost zowel voor als achter de schermen van de klassiekemuziekwereld. Hij studeerde af als trombonist aan het Lemmensinstituut, behaalde een MBA aan de Vlerick Business School, was freelanceprogrammamaker bij Klara en werkte ruim vijf jaar als productiehoofd bij Brussels Philharmonic.

'Met Bart Van der Roost komt een dynamische kracht aan het hoofd van deze instelling. Iemand voor wie muziek en kunst eten en drinken zijn, maar die zich ook heeft bewezen als manager en de digitale uitdagingen van de toekomst kent', luidt het in een mededeling van Opera Ballet Vlaanderen.

'Ik wil behouden wat goed is en vernieuwen waar nodig om dit prachtige huis op een frisse manier te laten doen waar het goed in is: relevante en beklijvende opera- en dansvoorstellingen brengen', aldus de nieuwe directeur in dezelfde mededeling.

Cahn en Larbi

Aviel Cahn, de artistiek directeur van Opera Vlaanderen, en Sidi Larbi Cherkaoui, de artistiek directeur van Ballet Vlaanderen, blijven op post. 'In de komende maanden zal huidig algemeen directeur Lena De Meerleer (die met pensioen gaat, red.) het nodige doen om de overdracht optimaal te laten verlopen', zo besluit het persbericht van Opera Ballet Vlaanderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud