Advertentie

Personeel National Gallery staakt tegen privatisering

Medewerkers van de Londense National Gallery leggen voor vijf dagen het werk neer ©BELGAIMAGE

Ongeveer 250 werknemers van de prestigieuze National Gallery in Londen zijn dinsdag aan een vijfdaagse staking begonnen. Ze protesteren tegen een plan om het museum te privatiseren. Door de actie zijn verscheidene zalen gesloten.

Een veertigtal werknemers kwamen dinsdagmorgen bijeen op Trafalgar Square, tegenover het gratis toegankelijke museum. Ze droegen borden met daarop 'not for sale' en scandeerden slogans als 'nee aan de privatisering'.

De directie van het museum 'wil 400 van de 600 banen privatiseren', stelde Paul Bemrose van de vakbond PCS aan de kaak. 'We weten uit ervaring dat privatisering niet tot een betere dienstverlening voor de bezoekers leidt, integendeel.'

Het bekende Londense museum meent van zijn kant dat 'de voorgestelde veranderingen nodig zijn om de inkomsten van de National Gallery te kunnen verhogen nu de staatssubsidies dalen en de kosten stijgen'.

De National Gallery is 361 dagen per jaar open en stelt een grote collectie schilderijen van de 13de tot 19de eeuw tentoon. In het seizoen 2013-2014 konden bijna 6 miljoen bezoekers er meesterwerken van kunstenaars als Van Gogh, Rembrandt of Jan van Eyck bewonderen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud