Red Star Line Museum krijgt eervolle internationale vermelding

©Photo News

Het Antwerpse Red Star Line Museum heeft zaterdag een van de vijf 'Special Commendations' ontvangen tijdens de uitreiking van de European Museum of the Year Award 2015 (EMYA) in het Riverside Museum in Glasgow. Dat meldt de stad Antwerpen zondag.

Het Red Star Line Museum kreeg de vermelding vooral 'om de manier waarop het een gevoelig en brandend actueel onderwerp als migratie duidt in een historisch kader en voor de menselijke insteek die daarbij gekozen wordt', klinkt het in het persbericht van de stad.

Directeur Luc Verheyen is blij met de erkenning door een internationale vakjury: 'Bij de genomineerden zaten musea met een lange traditie en blockbusters zoals Titanic Belfast. Dat maakt zo'n erkenning toch speciaal. Ik denk dat de jury vooral gevallen is voor de manier waarop we voor de opbouw van onze kerncollectie, de verhalen van migranten, medewerking vragen en krijgen van ons publiek. Deze erkenning is dan ook voor alle mensen die hun levensverhaal, of dat van hun voorouders, aan het Red Star Line Museum hebben toevertrouwd.'

Ondertussen telt het museum sinds de opening in september 2013 meer dan 270.000 bezoekers. Het ontving al meerdere prijzen, zoals de Flanders Tourism Award voor Beste Toeristische Attractie, de publieksprijs van de Museumprijzen 2014 en de Wablieft-prijs voor duidelijk taalgebruik.

Binnenkort ondertekent Antwerps cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) in de Verenigde Staten een samenwerkingsovereenkomst tussen het Ellis Island Immigration Museum en het Red Star Line Museum, voor de tentoonstelling 'Via Antwerp', die op 26 mei volgend jaar opent op Ellis Island.

 

De hoofdprijs op de museumprijzenuitreiking zaterdag was voor het Rijksmuseum in Amsterdam.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud