Advertentie

Select | Tips voor binnen en buiten

Grief & Beauty. ©NTG

De Tijd selecteert elk weekend cultuurtips voor binnen en buiten.

Theater

Grief & Beauty | NTGent & Milo Rau, vanaf 22 september

Hoe gaan we om met de dood aan het einde van iemands leven? Hoe rouwen we en nemen we afscheid? Laat de dood zich op de theaterscène verbeelden? Vier acteurs vergezellen een vrouw die voor euthanasie kiest en vertellen hun persoonlijkste verhalen over dood, wedergeboorte, kunst en liefde. ‘Grief & Beauty’ is het tweede deel van Milo Rau’s ‘Trilogie van het Private Leven’. In deel één, ‘Familie’, stapte een gezin op scène uit het leven.

Bioscoop

Dune

De sciencefictionroman van Frank Herbert over een waardevolle zandplaneet en de jongeman die erover moet heersen, werd lang onverfilmbaar geacht. Maar Denis Villeneuve maakte er een majestueus spektakel van.

Dune | Officiële trailer

Worth

Boeiend drama dat focust op een ijskoude vraag die in de nasleep van 9/11 hard aankwam: moeten alle slachtoffers een even hoge compensatie krijgen? Sterke hoofdrollen voor Michael Keaton en Stanley Tucci.

Streaming

Scenes from a Marriage

De Israëlische bedenker van onder meer de serie ‘In Treatment’ vormt de klassieker van Ingmar Bergman om tot een vlijmscherpe miniserie over een huwelijk in nood. Romantiek die aankomt als een mokerslag. (Streamz)

Schumacher

De Duitse F1-piloot Michael Schumacher werd zeven keer wereldkampioen en belandde in 2013 na een skiongeval in een coma. Sindsdien hulde zijn familie zich in stilzwijgen. Deze documentaire kwam met hun medewerking tot stand. (Netflix)

Schumacher | Officiële trailer

Podium

Nordmann

De Belgische jazzrockband maakte vorig jaar met ‘In Velvet’ een verslavende plaat die hij amper live kon spelen. Zondag staat Nordmann samen met onder meer Sophia en The Haunted Youth op Leffingeleuren.

Der Silbersee

Na ‘Der Schmied von Gent’ maakt Ersan Mondtag zijn tweede voorstelling voor Opera Ballet Vlaanderen. De eigenzinnige Duitse theatermaker zet nu zijn tanden in ‘Der Silbersee’ van Kurt Weill en Georg Kaiser. (18, 21 en 24 september)

Expo

Marcel Broodthaers

De Belgische kunstenaar creëerde tussen 1968 en 1972 36 plastic platen. Industriële gedichten noemde hij ze. Wiels in Brussel brengt ze voor het eerst samen in een tentoonstelling. (Tot 9 januari)

Van Rops tot Ensor

Félicien Rops (1833-1898) is vooral bekend voor zijn satanistische en pornografische tekeningen. Het Rops Museum in Namen werpt een licht op zijn impressionistische kantje. (Tot 3 oktober)

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud