Advertentie

Select | Tips voor binnen en buiten

©Simon Van Rompay

De Tijd selecteert elk weekend cultuurtips voor binnen en buiten.

Podium

Kinderen van de zee | De Munt

Zondag om 17 uur en om woensdag 20 uur

Lodewijk Mortelmans is een van de belangrijkste Vlaamse componisten uit de 20ste eeuw. In 1920 ging zijn enige opera ‘De Kinderen der Zee’ in première. Die was geen succes. Onder leiding van muziekdirecteur Alain Altinoglu brengt De Munt nu twee keer een concertante en volledig herwerkte versie. De muziek van Mortelmans is schatplichtig aan de laat-romantiek met nogal wat invloeden van zijn grote voorbeeld Richard Wagner.

Televisie

Jef Vermassen | Zat. 22:05, Canvas

In ‘Alleen Elvis blijft bestaan’ ontvangt Thomas Vanderveken vanavond assisenpleiter Jef Vermassen. Hij becommentarieert zijn favoriete televisiefragmenten.

Economische groei | Zon. 22:10, NPO2

Onder de titel ‘De ontgroeiers’ belicht het actuamagazine ‘Tegenlicht’ de zin en onzin van de zoektocht naar economische groei. Staat die het geluk in de weg of net niet?

Mademoiselle Andrée | Ma. 21:20, Canvas

Documentaire over de Brusselse lerares Andrée Geulen die tijdens WO II 2000 joodse kinderen hielp onderduiken. Ze vertelt op haar 100ste het verhaal.

Mademoiselle Andrée | Trailer

Bioscoop

Cool Abdoul

Acteur Nabil Mallat duikt diep in de huid van de Gentse bokser Ismaïl ‘Cool’ Abdoul, die zijn grote talent nooit helemaal wist waar te maken. Veelbelovende eerste langspeelfilm van de regisseur Jonas Baeckeland.

The Last Duel

Eén verkrachting, drie visies op de zaak, één historische uitkomst: het laatste gerechtelijke duel dat ooit in Frankrijk is uitgevochten. Potig middeleeuws drama van Ridley Scott.

Martin Luther King vs. The FBI

De FBI bespioneerde Martin Luther King uitgebreid. Deze documentaire maakt echter duidelijk dat het verhaal veel complexer is dan dat, net zoals MLK zelf.

Cool Abdoul | Trailer

EXPO

Paul Casaer | De Garage, Mechelen

De Brusselse kunstenaar Paul Casaer maakt ijzeren sculpturen die opgebouwd zijn uit dagelijkse voorwerpen. Zijn kunst draait om schoonheid en duurzaamheid.

Tot 21 november.

Anna Bella Geiger | S.M.A.K., Gent

Anna Bella Geiger is de belangrijkste hedendaagse Braziliaanse kunstenaar. Ter gelegenheid van haar expo is ze zondag om 11 uur in het museum aanwezig. Tot 7 november Paula Rego

Museum De Reede

De Brits-Portugese kunstenares Paula Rego toont in Museum De Reede in Antwerpen haar grafisch werk.

Tot 25 oktober.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud