Advertentie
Advertentie

Veiling en concerten voor Nepal

Een geweven deken van Berlinde De Bruyckere. ©Hannes Vandenbroucke

Een kunstveiling met stukken van Berlinde De Bruyckere, Ann Demeulemeester en Walter Van Beirendonck en concerten van dEUS en Kenji Minogue. De Vlaamse cultuurwereld houdt donderdag een benefiet voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. De organisatoren hopen op een opbrengst tussen 50.000 en 100.000 euro.

De affiche van de benefiet ‘Kunst voor Nepal’, overmorgen in de Gentse Vooruit, oogt stevig. De benefietavond begint met een boekenstand waar gesigneerde boeken te koop zijn van Vlaamse en Nederlandse auteurs onder wie Stefan Hertmans, Herman Brusselmans, Peter Verhelst en Griet Op de Beeck.

Het veilinghuis Bernaerts houdt ter plekke een kunstverkoop met unieke stukken van Belgische kunstenaars en ontwerpers. Beeldend kunstenares Berlinde De Bruyckere geeft een zelf ontworpen deken weg. Walter Van Beirendonck schenkt een paar baskets, Bruno Pieters een gouden bustierjurk en handschoenen. De fotografen Dirk Braeckman en Michiel Hendryckx laten foto’s veilen voor de slachtoffers van de aardbeving die meer dan 8.600 mensenlevens eiste. Het topstuk van de veiling, die gratis toegankelijk is, is een zilveren ring met diamanten van Ann Demeulemeester ter waarde van 10.000 euro.

Ook de muziekwereld doet zijn duit in het zakje met concerten van dEUS, Kenji Minogue en het jazzensemble Nordmann.

De organisatoren hopen tussen 50.000 en 100.000 euro op te halen. De opbrengst gaat naar drie goede doelen. De Antwerpse organisatie Shangrila Home vangt in Nepal al twintig jaar straat- en weeskinderen op. CPCS - INT biedt hulp aan scholen en opvangtehuizen in en rond Kathmandu. Het derde goede doel, Kathmandu Jazz Conservatory, werkt samen met het muziekconservatorium van Gent.

‘We kiezen bewust voor die ngo’s’, zegt organisator Bart Van Aken, eigenaar van de Gentste boekhandel Paard Van Troje. ‘Nepal heeft geen te beste reputatie in de omgang met fondsen voor ontwikkelingssamenwerking. Fraude en verduistering komen geregeld voor. Daarom houden we de lijnen kort en doneren we gericht.’

Kunst voor Nepal: op 21 mei vanaf 17 uur in de Vooruit in Gent. www.vooruit.be

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud