Dubai krijgt Wereldtentoonstelling 2020

Het Burj al-Arab-hotel is een van de iconische landmarks van Dubai. - AFP ©AFP

Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, mag in 2020 de Wereldtentoonstelling organiseren. Het is daarmee de eerste stad in het Midden-Oosten die het evenement krijgt toebedeeld.

De Wereldtentoonstelling zal in 2020 in Dubai plaatsvinden. De hoofdstad van het gelijknamige emiraat haalde het in de verkiezing van het Turkse Izmir, het Russische Ekaterineburg en het Braziliaanse Sao Paolo. Dat maakt het Internationale Bureau van Tentoonstellingen in Parijs bekend. 

Dubai plant om in aanloop naar de Wereldexpo 6 miljard te investeren in infrastructuurwerken en andere projecten en wil met de expo in totaal 25 miljoen bezoekers kennis laten maken met het emiraat. 

De Wereldtentoonstelling wordt om de vijf jaar georganiseerd, met een gemiddelde duur van ongeveer zes maanden. Milaan is de gastheer voor de editie  van 2015. De kosten voor de gastheer zijn traditioneel erg hoog. Shanghai, die instond voor die van 2010, spendeerde 4,2 miljard, maar kreeg ook wel 73 miljoen bezoekers over de vloer. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud