Kunstenaar Philppe Van Snick overleden

'Boulders, Borders & Bodies', werk uit 2016-17 van Philippe Van Snick. ©RV DOC

De Belgische kunstenaar Philippe Van Snick is zondag op 72-jarige leeftijd overleden

Hij begon zijn artistieke loopbaan als schilder, maar maakte later ook foto's, films en installaties. Van Snicks werk ziet er vaak eenvoudig uit, maar is altijd het resultaat van een strategie. De kunstenaar beperkt zich tot een palet van tien kleuren, die telkens een nummer meekrijgen.

Van Snick was tot zijn 65ste ook leraar schilderkunst aan Sint-Lukas Brussel, de huidige LUCA School of Arts. 'Als docent heeft hij veel talenten begeleid. En hij heeft hen de kans gegeven zich te ontwikkelen', reageert Jan Cools van de dienst artistieke werking van LUCA School of Arts. 'Hij is zichzelf als kunstenaar altijd trouw gebleven. Zijn werk was minder figuratief: bij Van Snick ging het vooral om kleur, licht, tijd en ruimte.'

In februari 2018 werd hij door Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) nog bekroond met een Ultima - de voormalige Vlaamse Cultuurprijzen - in de categorie beeldende kunst 'voor zijn bijzondere bijdrage aan de artistieke ontwikkeling in Vlaanderen en Brussel'. 'Met het overlijden van Philippe Van Snick verliezen we een groot kunstenaar. Veel sterkte aan zijn nabestaanden', laat Gatz weten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud