Matthias Schoenaerts acteert aan zijde van Robert De Niro

Geen enkele Vlaamse acteur speelde in het buitenland klaar wat Schoenaerts tot dusver presteerde. ©Photo News

Woensdag circuleerde op de sociale media al een foto van hem met de Amerikaanse filmlegende, gisteren werd het nieuws ook officieel: Matthias Schoenaerts (39) gaat acteren met Robert De Niro.

De Antwerpse acteur bevestigde het nieuws in een interview met de VRT.

Schoenaerts stond de voorbije dagen de voltallige Belgische pers te woord over de film ‘Le fidèle’ van Michaël R. Roskam, die op 8 september in wereldpremière gaat op het filmfestival van Venetië. Hij speelt in het drama een gangster die verliefd wordt op een vrouwelijke racepiloot.

Sinds 'Rundskop' in 2012 een Oscarnominatie binnenhaalde, lijkt er geen houden aan de internationale filmcarrière van Schoenaerts.

‘Le fidèle’ is Schoenaerts’ eerste Vlaamse project sinds de indrukwekkende hormonenmaffiafilm ‘Rundskop’ uit 2011. Sinds dat drama in 2012 een Oscarnominatie binnenhaalde, lijkt er geen houden aan de internationale filmcarrière van de zoon van de betreurde theaterlegende Julien Schoenaerts.

Ongezien

Geen enkele Vlaamse acteur speelde in het buitenland klaar wat Schoenaerts tot dusver presteerde: ‘De Rouille et d’Os’ naast Marion Cotillard, ‘Maryland’ met Diane Kruger, ‘Suite Française’ met Kristin Scott Thomas en Michelle Williams, ‘Far from the Madding Crowd’ naast Carey Mulligan, ‘The Drop’ met Tom Hardy en James Gandolfini, ‘A Little Chaos’ met Kate Winslet en ‘A Bigger Splash’ met Tilda Swinton, Ralph Fiennes en Dakota Johnson.

Schoenaerts in 'De rouille et d'os' van de Franse regisseur Jacques Audiard. ©EPA

Maar het einde lijkt dus niet in zicht. Wat Matthias Schoenaerts precies met Robert De Niro gaat doen, is niet duidelijk. Wel geeft hij aan de VRT mee dat de opnames in 2018 plaatsvinden en liefst zeven maanden zullen duren. Dat doet vermoeden dat het niet om een film, maar om een serie gaat. Wellicht met David O. Russell als regisseur. Schoenaerts plaatste deze week een foto op Instagram van hem met de regisseur van ‘The Fighter’ en ‘American Hustle’. Een kiekje waarop ook de sterren Christopher Walken, Sean Penn en Al Pacino stonden.

Krediet opgebouwd

Robert De Niro (74) heeft misschien niet meer de monumentale status (‘Meet the Fockers’ gezien?) die filmklassiekers als ‘Raging Bull’, ‘Casino’, ‘The Godfather’ en ‘Taxi Driver’ hem hadden bezorgd, maar de samenwerking is veelzeggend voor het krediet dat onze landgenoot de voorbije jaren heeft opgebouwd in Hollywood. Zelf blijft de acteur, die vorig jaar tijdens de opnames van ‘Le fidèle’ zijn moeder verloor, er bloednuchter onder.

Het is een boeiend maar vermoeiend leven, zei hij vorig jaar in De Tijd. ‘Alles verandert constant. Soms verschuiven plannings of verandert de beschikbaarheid van de andere acteurs. Dan kan het gebeuren dat je plots maar drie weken meer hebt tussen twee films om uit te blazen en je weer voor te bereiden op de volgende opnames. Soms moet je meesurfen op de golf, de dingen laten gebeuren.’

En dan beland je op een mooie avond in New York op restaurant met Robert De Niro.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content