Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan Disney+-reeks regisseren

El Arbi en Farah maakten de jongste jaren furore in Hollywood met Bad Boys for Life. ©REUTERS

Het Belgische succesvolle regisseursduo werd gevraagd om voor Disney+ de verfilming van de stripreeks Ms. Marvel te regisseren, met een moslimvrouw als actieheld.

Het blijft hard gaan voor de twee succesvolle Belgische regisseurs. Nadat eerder dit jaar bekend raakte dat El Arbi en Fallah zowel 'Bad Boys 4' als 'Beverly Hills Cop 4' gaan regisseren, kunnen ze nu ook voor Marvel aan de slag.

Het Belgische regisseursduo werd gevraagd om voor het streamingkanaal Disney+ de verfilming van Ms Marvel in handen te nemen.

Die is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks, met een pakistaanse moslimvrouw in New Jersey in de hoofdrol. Het wordt de eerste film van Marvel met een moslim in de hoofdrol.

Het parcours van de Vlaamse Marokkanen is opmerkelijk. Time Magazine nam El Arbi, door het blad omschreven als 'de Spielberg van Molenbeek', op in een reeks over de 'leiders van de volgende generatie'.

Deze zomer nog begonnen ze in Brussel aan de opnames van de tv-reeks 'Grond' voor Vier. Behalve het filmhuis Lumière en de omroep SBS is ook Netflix aan boord van die productie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud