Adil en Bilall maken tweede en derde Hollywoodfilm

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah blijven films maken in Hollywood. ©BELGA

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah gaat zowel 'Bad Boys 4' als 'Beverly Hills Cop 4' regisseren. Dat bevestigt filmproducent Jerry Bruckheimer in Het Laatste Nieuws

Een slordige 418 miljoen dollar in 80 landen - met een verrassende uitschieter van 8,8 miljoen dollar in Saoedi-Arabiƫ - haalde 'Bad Boys for Life' op volgens boxofficemojo.com. Daarmee is de eerste Hollywoodfilm van Adil El Arbil (31) en Bilall Fallah (34), die in januari wereldwijd uitkwam, de best scorende film van 2020. De actiekomedie zou dat weleens kunnen blijven tot het einde van dit bizarre jaar. Door de coronacrisis en de sluiting van de bioscopen zijn heel wat grote titels uitgesteld.

418 miljoen
Bioscoopomzet
De wereldwijde opbrengst (in dollar) van 'Bad Boys for Life'.

Normaal zou Michael Bay terugkeren om de vierde 'Bad Boys'-film te regisseren, maar dat plan gaat niet door. De jonge Belgen krijgen de voorkeur. Sterker nog: ze gaan ook 'Beverly Hills Cop 4' draaien. Dat zegt producer Jerry Bruckheimer maandag in Het Laatste Nieuws. 'We waren blij om te zien hoe ze zo'n fantastische film hadden gemaakt, dus was het haast vanzelfsprekend dat we hen zowel 'Beverly Hills Cop 4' als 'Bad Boys 4' wilden laten regisseren. We houden van getalenteerde jonge filmmakers die visueel hun eigen stijl hebben, en dat is precies wat Adil en Bilal zijn', zegt Bruckheimer.

De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah blijven films maken in Hollywood. ©BELGA

El Arbi en Fallah worden al enkele jaren aan de vierde 'Beverly Hills Cop' gekoppeld. Bruckheimer geraakte overtuigd van de combinatie van Eddie Murphy met de twee Belgische regisseurs nadat hij in 2015 op het filmfestival van Toronto hun debuut 'Black' gezien had. De eerste 'Beverly Hills Cop' verscheen in 1984, en deed Murphy internationaal doorbreken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud