Apple en niet Netflix koopt nieuwe Scorsese-film

Martin Scorsese (midden) met Robert De Niro (links) en Leonardo DiCaprio in 2009. ©EPA

Netflix was afgeschrikt door het hoge budget van de western met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro in de hoofdrol.

Het leek logisch dat van alle geïnteresseerde streamingservices Netflix aan de haal zou gaan met 'Killers Of The Flowers Moon', waarvoor de filmstudio Paramount om financiële redenen een partner zocht. De streamingkampioen bracht immers ook de laatste film van Martin Scorsese uit. Netflix zou evenwel hebben getwijfeld omdat het een pak geld - 160 miljoen dollar - investeerde in 'The Irishman', terwijl de film ondanks goede recensies geen enkele Oscar won. De hoge slagingskansen bij de Oscars was een belangrijke reden voor Netflix in de film te investeren.

'Killers Of The Flower Moon' riskeert opnieuw een dure grap te worden. Paramount zou de film in eerste instantie op eigen kracht uitbrengen, maar volgens bronnen van Deadline zijn de productiekosten opgelopen tot 180 à 200 miljoen dollar. Daardoor ging de studio op zoek naar een partner en geldschieter. 

Western

Apple TV+ ging afgelopen november van start. Bij de lancering bestond het aanbod grotendeels uit series, waaronder het vlaggenschip 'The Morning Show'. De streamingservice lijkt zich nu ook meer op films te richten. Onlangs kocht Apple de rechten van Tom Hanks' 'Greyhound'. Die film, ook geschreven door Hanks, zou in juni uitkomen. Maar nadat die première was uitgesteld wegens het coronavirus, gingen de makers in zee met Apple TV+ voor een digitale release.

Robert De Niro en Leonardo DiCaprio spelen de hoofdrollen in 'Killers Of The Flower Moon', gebaseerd op een boek van David Grann uit 2017. Wanneer de western verschijnt, is nog niet bekend. De verwachting is dat de film eerst in de bioscoop speelt en vervolgens op Apple TV+.

 

.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud