Argo wint Oscar voor beste film

Grant Heslov, regisseur Ben Affleck en George Clooney met hun Oscar voor beste film. (Foto: Photo News) ©Photo News

'Argo', een werk van regisseur Ben Afleck, kreeg op de Oscaruitreiking in Hollywood de prijs voor beste film. De Belgische kortfilm 'Dood van een schaduw' kon zijn nominatie niet verzilveren.

'Argo' van Ben Affleck heeft de Oscar voor Beste Film gewonnen. De prent over de ontsnapping van een aantal Amerikanen uit Iran haalde het van de andere genomineerden: 'Amour', 'Life of Pi', "Lincoln", 'Beasts of the Southern Wild', 'Silver Linings Playbook', 'Zero Dark Thirty', 'Django Unchained' en 'Les Misérables'.

De prijs voor beste regisseur ging naar Ang Lee voor zijn film 'Life Of Pi'. Dit visuele meesterwerk haalde eerder op de avond al drie beeldjes binnen voor visuele effecten, cinematografie en beste originele muziek. Life of Pi was elf keer genomineerd. Het is al de tweede keer dat de Ang Lee een Oscar voor beste regie ontvangt: in 2005 gebeurde dat al voor 'Brokeback Mountain'

Daniel Day Lewis kreeg de Oscar voor Beste Acteur gewonnen. Hij was voor zijn rol van president Lincoln absoluut favoriet. Het beeldje voor Beste Actrice ging zondagnacht naar Jennifer Lawrence, voor haar rol in Silver Linings Playbook.

De Belgische kortfilm 'Dood van een Schaduw', van Tom Van Avermaet met Matthias Schoenaerts, greep naast het beeldje voor de Beste Kortfilm. De winnaar in deze categorie is 'Curfew'. En ook de documentaire 'The Gatekeepers', van Israëlische makelij maar met Belgische hulp gemaakt, gaat met lege handen naar huis. In de categorie Beste Documentaire haalt 'Searching for Sugarman' het felbegeerde beeldje naar huis.

Trailer van 'Argo'

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud