Advertentie

België stapt met film over seksindustrie in Oscarrace

©Versus production

De film 'Filles de joie' van Frédéric Fonteyne en Anne Paulicevich wordt de Belgische inzending voor de Oscars.

'Filles de joie' ('Meisjes van plezier') vertelt het verhaal van drie vrouwen die een dubbelleven leiden in de seksindustrie. Axelle, Conso en Dominique hebben weinig met elkaar gemeen, behalve hun werk. Elke ochtend rijden ze samen de grens over naar het Franse Roubaix, waar ze in het geheim als prostituee werken. Alle drie hebben ze hun eigen problemen en kunnen ze het geld goed gebruiken om rond te komen. De vrouwen worden vertolkt door Sara Forestier, Noémie Lvovsky en Annabelle Lengronne.

De trailer van 'Filles de joie'.

De Franstalige film werd als Oscarkandidaat geselecteerd door een nationale jury, waarin zowel leden van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap zetelen. Voor regisseur Frédéric Fonteyne is het zijn zesde langspeelfilm, na onder meer 'Une liaison pornographique' en 'Tango libre'.

Op 15 maart moet duidelijk worden of 'Filles de joie' de shortlist heeft gehaald bij de Academy Awards voor Beste Buitenlandse Film. De 93ste Oscaruitreiking vindt plaats op 25 april 2021, in het Dolby Theater in Los Angeles.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud