in memoriam

Britse acteur Roger Moore overleden

De Britse acteur Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. Hij kroop zeven keer in de huid van James Bond.

Moore overleed in Zwitserland aan de gevolgen van kanker.

'Het is met een zwaar gemoed dat we het verschrikkelijke nieuws moeten meedelen dat onze vader, Sir Roger Moore, vandaag is overleden. We zijn er het hart van in', zeggen zijn kinderen Deborah, Geoffrey en Christian op de Twitter-pagina van de acteur.

Moore begon zijn carrière als luitenant in het Britse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna trok hij in de jaren 50 naar de Verenigde Staten, waar hij ontdekt werd door de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer. In de jaren 50 brak hij door op televisie, met rollen in bekende series als 'Ivanhoe' en 'Maverick'. Zijn grote internationale doorbraak kwam er met zijn hoofdrol in de legendarische televisieserie 'The Saint' in de jaren 60.

Roger Moore in 'Octopussy'.

In 1973 werd hij gecast als James Bond, nadat Sean Connery in zeven films gestalte had gegeven aan de geheime agent. Hij speelde de hoofdrol in Bondfilms 'Live and Let Die' (1973), 'The Man with the Golden Gun' (1974), 'The Spy Who Loved Me' (1997), 'Moonraker' (1979), 'For Your Eyes Only' (1981), 'Octopussy' (1983) en 'A View to a Kill' (1985). Moore had het als 007 moeilijk om uit de schaduw van Connery te geraken.

Ook na zijn carrière als James Bond bleef Moore nog acteren en verschillende films en series. Zijn laatste wapenfeit dateert van 2011, met een rol in de romantische komedie 'A Princess for Christmas'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud