Depardieu speelt DSK 'omdat hij hem niet mag'

Gerard Depardieu loopt niet hoog op met de Franse mentaliteit. (Foto: AFP)

De Franse acteur Gérard Depardieu zal de rol van Dominique Strauss-Kahn vertolken in een film van Abel Ferrara 'omdat hij DSK niet lust'. Dat heeft de acteur bevestigd op de Zwitserse radio.

'Omdat ik hem niet mag, neem ik de rol aan', verklaarde de bekende Franse acteur Gérard Depardieu. De acteur loopt niet hoog op met de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds(IMF). 'Hij is helemaal niet vriendelijk. Ik denk dat hij een beetje is zoals alle Fransen, wat arrogant. Ik houd niet zo van Fransen overigens. En hij is héél Frans, arrogant, verwaand, bespeelbaar.'

DSK heeft hem nooit ontroerd toen hij moest verschijnen voor een Amerikaanse rechtbank nadat hij op 14 mei vorig jaar beschuldigd was van de verkrachting van een kamermeisje in een New Yorks hotel. 'Ik ben nooit ontroerd door mensen die geen waardigheid hebben', aldus de acteur.

De Amerikaanse cultregisseur Abel Ferrara is van plan een film over het seksschandaal te draaien. Behalve Gérard Depardieu als DSK zal Isabelle Adjani de rol van zijn echtgenote Anne Sinclair op zich nemen. Ferrara maakte van sombere en nihilistische films zijn handelsmerk. Ze spelen zich vaak af in New York. Bad Lieutenant is zijn bekendste film.

De Franse socialist is door de Amerikaanse rechter weer op vrije voeten gesteld omdat die oordeelde dat de verklaringen van het kamermeisje niet betrouwbaar genoeg waren. Er loopt wel nog een burgerlijke zaak tegen DSK. In Frankrijk is hij dan weer op de rooster gelegd over zijn rol in een grootscheeps prostitutieschandaal dat vertakkingen heeft tot in België en de VS. Maar voorlopig is hem in die zaak nog niets ten laste gelegd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud