opmerkelijk

Eerste vrouwelijke CEO voor Warner Bros. in een eeuw

Ann Sarnoff. ©WireImage

De aanstelling van Ann Sarnoff is opvallend na de schandalen rond grensoverschrijdend gedrag in de filmwereld.

De legendarische en nog altijd machtige Amerikaanse filmstudio Warner Bros. krijgt voor het eerst in zijn 96-jarig bestaan een vrouwelijke CEO. Het gaat om Ann Sarnoff, die overkomt van de Britse omroep BBC, waar ze BBC Studios Americas leidt. 

De aanstelling volgt op het ontstaan van de MeToobeweging, een reactie op de schandalen rond filmproducent Harvey Weinstein en anderen in de sector. Ook Kevin Tsujihara, haar voorganger bij Warner, moest in de lente opstappen door een schandaal. De man had een buitenechtelijke relatie met een actrice en wordt ervan beticht haar filmrollen bezorgd te hebben nadat de twee seks hadden.

De promotie voor Sarnoff is nog om een andere reden opmerkelijk: meestal gaan de belangrijke jobs in de filmwereld naar bekende gezichten uit de sector. Dat is hier niet het geval. Sarnoff werkte voor ze bij de BBC aan de slag ging onder meer voor Dow Jones, de uitgever van The Wall Street Journal, en de zender Nickelodeon.

Bij Warner Bros. waait een nieuwe wind. Niet alleen kreeg de studio vorig jaar een nieuwe eigenaar, de telecomreus AT&T, hij maakt zich ook op om een streamingdienst te lanceren. Warner Bros. is de naam achter onder meer de hitserie 'Friends' en de Harry Potter-films.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud