Advertentie

Film 'Black' blijft KNT

Voor de vertoning van 'Black' werd donderdag extra veiligheidspersoneel ingezet. ©Photo News

De film 'Black' behoudt het label 16+ en is dus niet toegelaten voor kinderen. Dat hebben de leden van de keuringscommissie zaterdag beslist.

De beslissing viel bijna unaniem volgens Isabelle Couvreur van Kinepolis Film Distribution (KFD), de verdeler van de film, zaterdagmiddag.

De eerste vertoning van de film van Adil el Arbi en Bilall Fallah op de Heizel werd woensdagavond afgelast wegens incidenten met jonge toeschouwers. De film is 16+ gelabeld, maar heel wat jongeren die wegens dat voorschrift de zaal niet binnen mochten, wilden de film toch bijwonen. Nadat ook de politie moest ingrijpen, werd de vertoning van 17 uur geannuleerd en die van 19.45 uur afgelast. Donderdagavond ging de voorstelling wel door, maar met de inzet van extra veiligheidspersoneel van Kinepolis.

Op vraag van KFD hebben de leden van de keuringscommissie de film bekeken en onderzocht of een herkeuring aangewezen of mogelijk was. Een ruime meerderheid heeft het label 16+ behouden. 'De beslissing viel unaniem, op twee leden na. Ze hadden ook weinig keuze: ofwel de film het label 12+ geven of het behouden op 16+. Het label 14+ bestaat wettelijk immers niet', aldus Couvreur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud