Advertentie

Filmproducent Harvey Weinstein ontslagen door eigen bedrijf

Harvey Weinstein op het filmfestival van Cannes in 2012. ©Photo News

Harvey Weinstein wordt beschuldigd van seksuele intimidatie en het ongewenst lastigvallen van tientallen medewerksters. Hij is een van de mede-oprichters van de filmmaatschappij.

'In het licht van nieuwe informatie die naar buiten is gekomen de afgelopen dagen over het wangedrag van Harvey Weinstein, heeft de directie van The Weinstein Company besloten de arbeidsrelatie met Harvey Weinstein met onmiddellijke ingang te beëindigen', staat in een verklaring van Weinsteins bedrijf.

Hij werd op 7 oktober al op non-actief gezet nadat The New York Times een artikel publiceerde waarin meerdere medewerksters en actrices Weinstein beschuldigden van seksuele intimidatie. Volgens het artikel betaalde Weinstein acht vrouwen een financiële vergoeding om de zaken onder de pet te houden. Actrice Ashley Judd spreekt openlijk over haar ervaring met Weinstein en zijn ongewenste intimiteiten.

Tijdens de opnames van de film 'Kiss the Girls' (1997) zou Weinstein haar gevraagd hebben om naar zijn hotelkamer te komen. Daar vroeg hij haar om hem te masseren en of ze wilde toekijken terwijl hij stond te douchen. Ook actrice Rose McGowan lokte hij ooit naar zijn hotelkamer. Voor dat incident betaalde Weinstein later een schikking van 100.000 dollar.

Andere regels

Weinstein bood afgelopen weekend zijn verontschuldigingen aan. Zijn excuus: 'Ik ben groot geworden in de jaren 60 en 70, toen alle regels over gedrag op de werkvloer anders waren. Dat (losse zeden, red.) was de cultuur toen.'

De 65-jarige Harvey Weinstein geldt in Hollywood als een van de meest invloedrijke producenten. Samen met zijn broer Bob richtte hij eerst Miramax op en later The Weinstein Company. Hij is de producent achter filmsuccessen zoals 'The King's Speech', 'Pulp Fiction', 'Shakespeare in Love', 'Gangs of New York' en 'Good Will Hunting'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud