Advertentie

'Gente de Bien' wint Grote Prijs op Film Fest Gent

'Gente de Bien', de debuutfilm van de Colombiaanse regisseur Franco Lolli, heeft de Grote Prijs voor Beste Film gewonnen op het 41ste Film Fest Gent. De Georges Delerue Prijs voor Beste Sounddesign ging naar Boris Debackere voor de soundtrack van 'Violet', de debuutfilm van Vlaming Bas Devos.

'Gente de Bien' gaat over een vrouw uit de gegoede burgerij die zich ontfermt over de zoon van haar klusjesman. Waar dat aanvankelijk geen problemen geeft, sluipen er na verloop van tijd spanningen in de relaties door de compleet verschillende achtergronden.

De trailer van 'Gente de Bien'

De internationale jury, onder leiding van Bret Easton Ellis, prees 'het existentialistische verhaal dat aantoont dat medeleven en goede wil ons niet altijd kunnen redden'. Lolli kwam de prijs op het stadhuis van de Arteveldestad in ontvangst nemen en was naar eigen zeggen zeer verheugd 'omdat de competitie toch zeer zwaar was'. 'Ik hoop dat de film goed genoeg is voor de hoofdprijs', zo toonde hij zich zeer bescheiden.

Boris Debackere werd dan weer geroemd voor zijn 'inventieve soundscape die perfect de rijkdom van het beeld weerspiegelt'. Debackere zorgde voor de muziek bij 'Violet', het regiedebuut van Bas Devos dat de eenzaamheid in beeld (en muziek) brengt waarmee een jongen geconfronteerd wordt na het gewelddadige verlies van zijn beste vriend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud