'Girl' scoort in Belgische en Franse bioscopen

Regisseur Lukas Dhont en acteur Victor Polster ©REUTERS

'Girl', het filmdebuut van Lukas Dhont, haalt vandaag zijn 100.000ste bezoeker. En dat na amper twee weken in de Belgische bioscopen. In Frankrijk staat de teller al op een kwart miljoen.

Dat meldt de filmdistributeur Lumière. 'Girl' heeft zijn afspraak met de Belgische bioscoopbezoeker niet gemist. Zeer uitzonderlijk daarbij is het feit dat een film van bij ons zowel in Vlaanderen, Brussel als Wallonië weet te scoren, en een zeer ruim publiek bereikt. In Nederland komt 'Girl' in de zalen vanaf donderdag 1 november. En vanaf 16 januari komt hij in roulatie in de Amerikaanse bioscopen.

Sinds de wereldpremière in Cannes, waar 'Girl' bekroond werd met vier prijzenn waaronder de Caméra d'Or voor beste debuut, is 'Girl' bezig aan een indrukwekkende internationale festivalcarrière. De teller van internationale filmprijzen klimt stilaan naar de 20. 'Girl' mag als officiële Belgische Oscarinzending ook een gooi doen naar de Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige Film.

'Girl' vertelt het verhaal van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud