Gouden Beer voor Roemeense satire over internetseks

Radu Jude. ©AFP

De Roemeense cineast Radu Jude heeft met 'Bad Luck Banging or Loony Porn' de Gouden Beer op de Berlinale gewonnen. Het filmfestival vond online plaats.

'Bad Luck Banging or Loony Porn' is een bijtende satire over seks en sociale media. Het hoofdpersonage is een lerares. Haar reputatie en haar carrière komen in het gedrang wanneer een seksopname van haar, gemaakt door haar echtgenoot, op het internet belandt. De ouders van enkele schoolkinderen vragen haar ontslag. De lerares geeft echter niet toe en probeert om te gaan met de druk.

De trailer van 'Bad Luck Banging or Loony Porn'.

Jude draaide zijn film in volle pandemie. Het is geen toeval dat heel wat personages maskers dragen, al heeft dat ook te maken met de erotiek in de film. De film is vooral een aanklacht tegen hypocrisie en vooroordelen.

Het is niet de eerste keer dat Radu Jude in Berlijn in de prijzen valt. In 2015 won hij de Zilveren Beer voor beste regie voor 'Aferim!'.

Donderdag viel de Vlaamse documentaire 'Nanu Tudor' van Olga Lucovnicova in de prijzen. De docu won de Gouden Beer voor beste kortfilm.

Door de coronacrisis vindt de Berlinale plaats in twee delen. In een eerste deel werden sinds maandag films gescreend tijdens een online-evenement dat hoofdzakelijk voor professionals en journalisten is voorbehouden.
Als alles volgens plan verloopt, zal van 9 tot 20 juni een Zomerspecial plaatsvinden waar de films van alle secties in Berlijn voor een publiek vertoond zullen worden, in aanwezigheid van de cineasten. Dan krijgen de winnaars ook de prijzen uitgereikt tijdens een ceremonie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud