'Hasta la vista' wint Europese publieksprijs

Regisseur Georffrey Enthoven en zijn cast. (Foto Reuters)

De Vlaamse film 'Hasta la Vista' van Geoffrey Enthoven heeft op de 25ste editie van de European Film Awards in Malta de People's Choice Award gewonnen. Voor die publieksprijs brachten filmfans van over heel Europa hun stem uit.

'Hasta la Vista' haalde het onder meer van 'The Artist', 'The Iron Lady' en 'Intouchables'. Eerder wonnen bekende films als 'La vita è bella' (Roberto Benigni), 'Slumdog Millionaire' (Danny Boyle) en 'Volver' (Pedro Almodóvar) de publieksprijs.

 

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) merkt op dat het al het tweede jaar op rij is dat een Vlaamse film in de prijzen valt bij de European Film Awards. Vorig jaar won Hans Van Nuffel met zijn speelfilmdebuut 'Adem' de European Film Award voor Discovery of the Year (ontdekking van het jaar).

'Hasta la Vista' vertelt het verhaal van drie jonge gasten met een handicap die onder het mom van een wijntour naar Spanje reizen om eindelijk seksueel aan hun trekken te komen. De film is een productie van Mariano Vanhoof naar een scenario van Pierre De Clercq.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud