Iron Man 3 grootste kassucces van 2013

Iron Man 3 was de best verdienende film van het afgelopen jaar. De superheldenfilm van Marvel Studios, met Robert Downey Jr. in de hoofdrol, bracht wereldwijd liefst 1,2 miljard dollar (zo'n 875 miljoen euro) op. Dat blijkt uit cijfers van de Box Office Mojo.

Het derde deel van de Iron Man-reeks versloeg de animatiefilm Despicable Me 2, die op gepaste afstand de tweede plek innam met 918 miljoen dollar. Fast & Furious 6, met onder andere de onlangs overleden acteur Paul Walker, wist beslag te leggen op de derde plaats in de lijst met een opbrengst van 789 miljoen dollar.

Monsters University (744 miljoen dollar) en The Hunger Games: Catching Fire (738 miljoen dollar) completeren de top 5.

Robert Downey Jr, de hoofdrolspeler van Iron Man 3, moet wel Dwayne Johnson laten voorgaan in het lijstje van acteurs aan wie de Amerikaanse bioscopen in het afgelopen jaar het meest verdiend hebben. De gewezen worstelaar, bijgenaamd 'The Rock', staat bovenaan een lijst die zakenblad Forbes samenstelde van de best scorende acteurs.

Johnson was namelijk in maar liefst vier films te zien, waaronder de bioscoophit Fast & Furious 6. Johnson bracht met zijn vier films in totaal 944 miljoen euro in het laatje. Downey Jr. was met Iron Man 3 dus goed voor 872 miljoen euro. Steve Carell sluit de top 3 af. Hij zat onder meer in Despicable Me 2.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud