Advertentie

Pieter Van Hees verfilmt Amerikaanse moordzaak

Pieter Van Hees is de regisseur van 'Waste Land' en 'Dirty Mind'. ©Saskia Vanderstichele

De Vlaamse regisseur Pieter Van Hees, bekend van 'Waste Land' en 'Dirty Mind', gaat een thriller draaien in de Verenigde Staten.

Voor de 45-jarige regisseur van 'Linkeroever', 'Dirty Mind' en 'Waste Land' wordt het zijn eerste Amerikaanse avontuur. Het project dat voorlopig nog geen definitieve titel draagt, is gebaseerd op het waargebeurde en beruchte verhaal van Lizzie Borden. De jonge Amerikaanse vrouw uit Fall River, Massachusetts kwam in 1892 in het oog van een publieke storm terecht nadat ze werd aangeklaagd maar een jaar later vrijgesproken van de gewelddadige moord op haar vader en stiefmoeder. Beiden waren door verschillende slagen met een bijl om het leven gebracht. Na Bordens vrijspraak werden geen nieuwe verdachten meer aangeklaagd, waardoor de dubbele moord tot op heden voer voor speculatie blijft. De zaak-Borden groeide uit tot een van de meest notoire moordzaken in de Amerikaanse geschiedenis.

De trailer van 'Waste Land' (2014).

Lizzie Borden zal worden gespeeld door Chloë Sevigny die bij het grote publiek vooral bekend werd door haar rol in 'Boys Don't Cry'. Ze was ook te zien in 'American Psycho', 'Dogville', 'Zodiac' en de reeksen 'Big Love' en 'Bloodline'. Daarnaast lopen er volgens het Vlaams Audiovisueel Fonds gesprekken met Kristen Stewart ('Still Alice', 'The Twilight Saga') voor de rol van de Ierse dienstmeid die bij de familie inwoonde en wiens getuigenis een sleutelrol speelde in het proces tegen Lizzie Borden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud