Advertentie

Première Noord-Korea-film afgelast na terreurdreiging

©rv

De première van de film 'The Interview' is afgelast na dreigementen van een hackersgroep. Volgens de groep lacht de film met de Noord-Koreanen.

Een woordvoerder van de bioscoopketen Landmark bevestigt dat de première in de Sunshine Cinema in New York niet doorgaat. De annulering volgt op de dreigementen die werden geuit door een hackersgroep die protesteert tegen de komst van de komediefilm die Noord-Korea op de hak neemt.

In de dreigementen werd verwezen naar de aanslagen van 11 september 2011. Mensen werden verzocht weg te blijven. De binnenlandse veiligheidsdiensten melden vlak na de dreigementen dat er vooralsnog geen reden is de dreigementen als geloofwaardig te bestempelen. Sony gaf eerder aan de film die geregisseerd is door Seth Rogen gewoon te willen vertonen, maar heeft bioscopen de vrijheid gegeven de vertoning te annuleren.

Trailer 'The Interview'.

In 'The Interview' raken een talkshowpresentator en diens producer in een complot van de Amerikaanse overheid verwikkelt. Zij willen dat het duo naar Noord-Korea reist om Kim Jong-un te interviewen en vervolgens te liquideren.

Lees verder
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud