Advertentie
Advertentie

Roskam regisseert Amerikaans spionagedrama

©Dieter Telemans

Michaël R. Roskam start deze week in Berlijn met de opnames van de Amerikaanse reeks 'Berlin Station'. De regisseur van 'Rundskop' en 'The Drop' regisseert de eerste twee afleveringen van het spionagedrama en treedt ook op als uitvoerend producent. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De reeks zal vanaf het najaar van 2016 op de Amerikaanse premiumzender EPIX lopen. Auteur is Olen Steinhauser, die bekend is voor een romanreeks over de Koude Oorlog en een over de spion Milo Weaver. 'Berlin Station' vertelt het verhaal van Daniel Meyer, die aankomt op het in Berlijn gevestigde buitenlandkantoor van de CIA, met als missie de bron te ontmaskeren die klokkenluider Thomas Shaw van informatie voorziet.

De keuze voor Roskam is te verklaren door de 'pittige en uitgesproken manier waarop hij het genre van de film noir beheerst', zegt Amy Powell, directeur van Paramount TV. Zij produceren samen met Anonymous Content, bekend van 'True Detective', de serie. Roskam vormt samen met Steinhauser 'het ideale creatieve team om aan deze rauwe, moderne spionagethriller te werken', aldus nog Powell. Behalve Richard Armitage ('The Hobbit: The Battle of the Five Armies') en Rhys Ifans ('The Amazing Spider-Man') speelt ook Richard Jenkins ('The Visitor') mee.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud