Tom Cruise maakt ruimtefilm met NASA

Tom Cruise waagt zich aan een mission impossible: een film draaien in de ruimte. ©AFP

Tom Cruise gaat een film draaien aan boord van het Internationaal Ruimtestation ISS.

‘NASA kijkt ontzettend uit naar de samenwerking met Tom Cruise om een film op te nemen aan boord van een ruimtestation’, zegt NASA-topman Jim Bridenstine. ‘We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieurs en wetenschappers te inspireren om NASA's ambitieuze plan werkelijkheid te laten worden.’

Er zijn nog geen details bekend over de film, maar het zou zeker niet om een nieuwe ‘Mission: Impossible’ gaan. Door het coronavirus werd de productie van de zevende MI-film, die gefilmd werd in Italië, eind februari stilgelegd. De release van die film stond gepland voor juli volgend jaar. 

Elon Musk

De 57-jarige Cruise staat erom bekend zijn eigen stunts te doen, wat waarschijnlijk betekent dat hij zelf de ruimte ingaat. Of op korte termijn daadwerkelijk in de ruimte gefilmd kan worden is nog maar de vraag. Eind mei gaan de eerste astronauten met SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-topman Elon Musk, de ruimte in. Het duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje voor een hele filmcrew de ruimte wordt ingestuurd.

Volgens de entertainmentwebsite Deadline Hollywood zou SpaceX betrokken zijn bij de ruimtevaartfilm van Cruise. Elon Musk wil dat niet bevestigen.


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud