Advertentie

Vijf Vlaamse cinema's komen naar uw huiskamer

De Tunesische film 'The Man Who Sold His Skin', met Koen De Bouw, is te zien op Picl in België. ©rv

Vijf Vlaamse bioscopen zullen hun films en documentaires voortaan ook aanbieden op het onlineplatform Picl.be. Het systeem bewees zijn nut al in Nederland.

Picl is een Nederlands cinemaplatform waaraan meer dan 40 kleinere bioscopen meedoen. Je kiest een film uit hun kalender om thuis te kijken en een deel van de ticketprijs gaat naar de bioscoop die je zelf mag kiezen. Zo kunnen filmfans hun favoriete stadscinema steunen.

Voor dezelfde prijs als een cinemakaartje streamt de kijker een titel naar keuze. Nieuwe films kosten 8 euro, films die net uit de cinema zijn 4,99 euro. De film is dan 48 uur beschikbaar. Picl is er vooral voor arthousetitels - de betere kwaliteitsfilm - en documentaires.

Cinema Zed

Het Nederlandse platform wilde al langer naar België komen. Maar bij het uitbreken van de coronacrisis lanceerden de grootste twee arthousegroepen van Vlaanderen hun eigen digitale platform: Cinema Zed in Leuven met 'Zed vanuit je zetel' en Lumière met 'Cinema bij je thuis'. Het platform van Cinema Zed werd teruggeschaald, dat van Lumière ging verder als myLum.tv.

Het Gentse filmhuis krijgt voor zijn onlinebioscoop nu concurrentie van vijf bioscopen die zich bij Picl aansluiten. Cinema Zed is daarbij, net als Filmnetwerk Aalst en The Roxy Theatre in Beringen. Vanaf december prijken ook Buda in Kortrijk en het Gentse Sphinx Cinema op dat lijstje.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud