opmerkelijk

Fujifilm brengt zwart-wit foto's terug

Fujifilm doet de klassieke zwart-wit fotografie herleven. ©REUTERS

Het Japanse bedrijf komt na een klein jaar al terug op de beslissing om geen klassieke zwart-wit filmrolletjes meer te verkopen.

De liefhebbers van klassieke zwart-wit fotografie, met de bekende filmrolletjes, zullen weer iets meer keuze krijgen. Het Japanse Fujifilm draait immers na een klein jaar de beslissing terug om geen dergelijke rolletjes meer te verkopen.

Fujifilm bracht ze sinds 1936 aan de man maar stopte er in oktober mee, vooral met het argument dat er te weinig vraag naar was. Ook bleek het moeilijk om nog aan bepaalde grondstoffen te geraken.

Maar op vraag van de markt komt het Japanse concern daar nu op terug. De vraag gaat niet alleen uit van oudere consumenten, maar ook van jonge fans van sociale media die gecharmeerd zijn door de esthetische kwaliteiten van monochrome fotografie.

Fujifilm start in de herfst met de verkoop van de rolletjes in Japan, onder de naam Neopan 100 Acros II. Daar kunnen andere landen bijkomen. Het bedrijf vond een oplossing voor het grondstoffenprobleem door vervangproducten te ontdekken. Buiten Fujifilm zijn er door de opmars van digitale fotografie nauwelijks nog andere producenten van de zwart-wit rolletjes. Het gaat onder meer om het Britse Ilford.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud