Advertentie

Belgische chef met restaurant in Parijs sleept Michelinster binnen

Mallory Gabsi ontving zijn eerste Michelinster. ©AFP

De 26-jarige Mallory Gabsi, die amper een jaar geleden zijn eigen restaurant in Parijs heeft geopend, verovert zijn eerste Michelinster. Hij krijgt ook de titel Jonge Chef van het Jaar.

Van de 630 Franse sterrenrestaurants is er minstens eentje met een stevige Belgische link. De culinaire gids Michelin bekroonde Mallory Gabsi, het restaurant in Parijs van de gelijknamige Brusselse chef-kok, maandag met een eerste Michelinster. Pas vorig jaar in april opende het restaurant - op een boogscheut van de Arc de Triomphe - de deuren.

De 26-jarige Mallory Gabsi werd geboren in Elsene en studeerde aan de Hotel- en Toerismeschool Spermalie. Hij deed ervaring op bij het Brusselse toprestaurant Sea Grill van Yves Mattagne en de tweesterrenzaak Hertog Jan van Gert De Mangeleer. In 2020 bereikte hij de halve finale in het elfde seizoen van 'Top Chef', een televisieprogramma dat op de Franse zender M6 en RTL-TVI in ons land te zien is.

Mallory Gabsi deed ervaring op Sea Grill van Yves Mattagne en Hertog Jan van Gert De Mangeleer.

Gabsi, die tussen Brussel en Parijs pendelt, haalde de passie voor koken bij zijn grootouders. Op zijn website beschrijft hij hoe hij zijn grootvader van Tunesische afkomst grote couscousschotels voor de hele familie zag bereiden. Michelin roemt zijn restaurant vanwege 'de verrukkelijke knipogen naar zijn geboorteland' - zijn versie van paling in het groen met bier - en 'zijn gedurfde combinaties met explosieve smaken', zoals kip met gepocheerde oesters.

Vechtpartij

Onlangs kwam de jonge chef nog in het nieuws omdat hij in september 2020 betrokken zou zijn geweest bij een vechtpartij op een lockdownfeestje in Sint-Genesius-Rode. Volgens het parket, dat een celstraf van zes maanden vordert, heeft Gabsi klappen uitgedeeld aan twee anderen. Zijn advocaat ontkent dat. Het vonnis in de zaak volgt op 15 maart.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.