Advertentie

Japanner is beste jonge chef ter wereld

De Belgische chef Frédéric Chastro - gecoacht door Peter Goossens (links op de foto) - greep naast de titel. ©Wouter Maeckelberghe

Frédéric Chastro van het Antwerpse restaurant Soma greep naast de titel.

De Japanner Yasuhiro Fujio werd zondagavond in Milaan 'San Pellegrino Young Chef 2018'. Tijdens de finale maakte hij een gerecht met ayu, een zoete riviervis die te vinden is in Japan. Boven op de titel won hij ook de Taste of Authenticity Award.

Ons land werd vertegenwoordigd door Frédéric Chastro, chef-kok met Frans-Colombiaanse roots en eigenaar van Soma in Antwerpen. Hij werd gecoacht door Peter Goossens van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

De 21 laureaten van de regionale competities die deelnamen aan de finale op 12 en 13 mei werden beoordeeld door een internationale jury: Virgilio Martínez (Peru), Margarita Forés (Filipijnen), Brett Graham (Verenigd Koninkrijk), Annie Féolde (Italië), Dominique Crenn (VS), Anna Roš (Slovenië) en Paul Pairet (China).

De deelnemers aan deze vierde editie moesten jonger zijn dan 30 jaar en minstens een jaar aan de slag zijn als chef-kok, souschef of chef de partie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud