Michelin stelt nieuwe gids twee maanden uit

©AFP

De organisatie achter de prestigieuze Michelin-gids stelt de sterrenceremonie twee maanden uit. De coronacrisis speelde de gids de voorbije maanden parten.

Meestal wordt de nieuwe culinaire gids in het najaar voorgesteld, maar door de coronacrisis en de sluiting van heel wat restaurants zal de voorstelling van de gids van 2021 plaatsvinden op maandag 11 januari 2021 in Bergen.

Zodra de situatie het mogelijk maakte, hebben onze inspecteurs alles gedaan om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de Benelux.
Gwendal Poullenne
Internationaal directeur Michelin Gidsen

Het toekennen van Michelinsterren en het label Bib Gourmand volgt op een restaurantbezoek door een inspecteur. Maar dat was dit jaar niet altijd mogelijk in ons land. 'Zodra de situatie het mogelijk maakte, hebben onze inspecteurs alles gedaan om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de Benelux', zegt Gwendal Poullennec, de internationaal directeur van de Michelin-Gidsen.

De voorstelling van de gids zal gebeuren in het Théâtre Royal van Bergen. Als de toestand dat toelaat, zal het evenement zowel fysiek als digitaal plaatsvinden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud