Nederland krijgt er 3 tweesterrenrestaurants bij

Moshik Roth heeft nu twee tweesterrenrestaurants in Nederland. (foto anp)

Ook in Nederland pakt Michelin bij de presentatie van zijn restaurantgids voor volgend jaar uit met enkele bijkomende sterren. Drie restaurants krijgen een tweede ster, vier krijgen hun eerste. In het totaal zijn er nu 101 sterrenrestaurants bij onze noorderburen.

De Librije van Jonnie Boer en Oud Sluis van Sergio Herman blijven samen de top vormen van de Nederlandse gastronomie, als enige driesterrenrestaurants. Daar komt niemand extra bij.

Het aantal tweesterrenrestaurants gaat van 15 naar 18. Restaurant 'Aan de Poel' (Amsterdam) van chef Stefan Van Sprang, 'De Treeswijkhoeve' (Waalre) van Dick Middelweerd en '&samhoud places' (Amsterdam) van Moshik Roth krijgen er een ster bij. Roth kreeg eerder ook al een tweede ster voor zijn restaurant 't Brouwersklokje nabij Haarlem.

Voorts krijgen vier restaurants een eerste ster, en neemt Michelin 105 adressen op met een Bib Gourmand.

Met 101 sterrenrestaurants heeft Nederland er nog iets minder dan de 113 in ons land. Hier werd vorige week de nieuwe restaurantgids al bekendgemaakt. De opvallendste promotie was die van La Durée in Izegem, dat een tweede ster verwierf.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud