The Jane blijft mogelijk maand dicht

Sterrenchef Sergio Herman in The Jane. ©ANP Kippa

Het Antwerpse tweesterrenrestaurant The Jane in de Antwerpse wijk Groen Kwartier zal waarschijnlijk vier weken dichtblijven na een hevige brand in de keuken.

De ongeveer honderd klanten en vijftig medewerkers van het restaurant van Nick Bril en Sergio Herman moesten zaterdagmiddag geëvacueerd worden nadat brand was uitgebroken in de keuken.

De brandweer had de brand snel onder controle maar de schade in de keuken is aanzienlijk. Een uitbreiding van de brand naar de rest van het restaurant kon vermeden worden, maar er was wel een hevige rookontwikkeling in de wijk.

Bij de brand raakte niemand gewond. Alle klanten die gereserveerd hadden, worden geïnformeerd. Wie een reservatie had voor zaterdagavond, kan terecht in Spiga d'Oro in Mechelen of L'épicerie du Cirque in Antwerpen, meldt het restaurant via Facebook.

Maar na alle waarschijnlijkheid zal het nog enkele weken duren voor The Jane weer gasten kan ontvangen. Bril houdt het voorlopig op een volle maand. 'Ik schat dat we toch twee weken minstens nodig zullen hebben voor de heropbouw', zegt hij aan Het Nieuwsblad. 'Dan start ook de paasvakantie, waar we sowieso gesloten zijn. Dus ik gok dat we ten vroegste over een maand weer opengaan.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud