Twee restaurants krijgen tweede ster

Thierry Theys (rechts) en Sofie Willemarck van 'Nuance' in Duffel: een tweede Michelinster.

Ons land heeft twee nieuwe tweesterrenrestaurants. Michelin bekroont in zijn nieuwe culinaire gids, die maandagochtend werd voorgesteld, de eetgelegenheden 'Aan tafel bij Luc Bellings' in Hasselt en 'Nuance' in Duffel met een extra ster.

De nieuwe editie van de vermaarde Franse restaurantgids deelt tien nieuwe sterren uit in België en Luxemburg. Niemand krijgt een derde ster en komt zo naast 'De karmeliet' en 'Hof van Cleve'. Wel bekroont Michelin twee restaurants met een tweede ster. 'Nuance' in Duffel werd vorig jaar al beloond en krijgt er meteen een tweede ster bij. Heel verrassend is dat niet. Michelin gaf vorig jaar al aan dat het restaurant in aanmerking kwam voor een tweede ster. Het gaat snel voor de 26-jarige chef Thierry Theys, die stage liep bij de driesterrenrestaurants van Alain Ducasse in Parijs en Monaco. Een grotere verrassing is de tweede ster voor 'Aan tafel bij Luc Bellings' in Hasselt.

De nieuwe editie bevat acht nieuwkomers met één ster. De opvallendste nieuwkomers zijn 'Lam & Yin' in Antwerpen - door Michelin omschreven als 'een stukje Hong Kong in hartje Antwerpen' - en 'Kamo' in Brussel, 'een Japans restaurant op betaalbaar sterrenniveau'.

Michelin bekroont in de nieuwe gids veel 'bescheiden' restaurants. Het hoeft allemaal niet meer zo chique en duur te zijn, zolang de keuken origineel en van een hoog niveau is. Gastronomiekenners spreken van een stijlbreuk.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud