opmerkelijk

Wout Bru chef-kok in Couckeland

Wout Bru gaat voor Marc Coucke aan de slag in Durbuy. ©Peter De Smedt

De sterrenchef Wout Bru gaat aan de slag als kok voor het project van Marc Coucke in Durbuy.

Bru wordt partner van het project La Petite Merveille van Marc Coucke en Bart Maerten in Durbuy. Dat is donderdag bekendgemaakt door de drie ondernemers tijdens een voorstelling van de evolutie van het project in Durbuy.

Bru heeft zich voor minstens zeven jaar geëngageerd. Hij zal de horecasites van het project leiden en aan het fornuis staan van een gastronomisch restaurant. 

'Wout Bru wordt de chef voor ons hele project', zegt Coucke. 'Hij zal het project een gastronomische dimensie geven en voor een enorme troef zorgen.' Bru had jarenlang twee Michelinsterren met Maison Bru in het Zuid-Franse Eygalières. Het restaurant sloot in 2014 de deuren.

Erfpacht in Durbuy

Coucke telde vorig jaar 2,7 miljoen euro neer voor een deel van het natuurdomein Domaine de Hottemme bij Durbuy. Het ging om een stuk grond van 25 hectare met gebouwen en een erfpacht van 129 hectare met weide en bos. 

Eerder had Coucke al de parken La Petite Merveille en Durbuy Adventure in handen gekregen. Hij nam ook het hotel Jean de Bohême in het stadscentrum over, net als de camping La Chênaie. 

Tegen 2020 moet er een gloednieuw avonturenpark staan, goed voor een investering van 50 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud