Brussels veilinghuis Pierre Bergé in slechte papieren

Veilinghuizen verkopen regelmatig stukken van de Franse modedesigner Yves Saint Laurent en zijn partner Pierre Bergé.

Het veilinghuis Pierre Bergé Belgique vraagt bescherming tegen zijn schuldeisers aan.

Het veilinghuis Pierre Bergé Belgique heeft een aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie ingediend om zich te beschermen tegen zijn schuldeisers. Dat meldt L’Echo.

De advocaten van het bedrijf hebben hun toekomstplan deze week voorgesteld aan de Brusselse handelsrechtbank. Volgens de advocaten geeft het Franse moederhuis zijn volle steun aan de Belgische activiteiten. Zo zal Pierre Bergé France de huur van de bureaus in België en consultancykosten overnemen. Daardoor spaart het Belgische filiaal 100.000 euro uit.

Schuld

Het Brusselse filiaal van het Franse bedrijf kampt met financiële problemen. De Belgische tak heeft een schuld van 2,7 miljoen euro uitstaan bij zijn moederhuis. Daarnaast lijdt het veilinghuis onder de groeiende populariteit van onlinewinkels onder kunstliefhebbers. Bovendien is het bedrijf verwikkeld in vier rechtszaken. 

Pierre Bergé voerde al verschillende maatregelen door om het tij te keren. Zo daalde het aantal jaarlijkse verkopen van schilderijen en kunstwerken van vier naar twee. De verkopen vinden niet langer plaats in de Cercle de Lorraine. Het contract met de transportfirma, die ook het beheer van de stock kunstwerken regelde, is opgezegd.

De Belgische antenne werd in 2006 opgericht. Pierre Bergé, de partner van de Franse modedesigner Yves Saint Laurent, overleed in 2017.

 

 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud