Fernand Huts koopt kunstboekenbedrijf achter Van Eyck en Anton Corbijn

©Wouter Van Vooren

Fernand Huts, ondernemer en miljardair met een hart voor kunst, investeert in de West-Vlaamse kunstboekenuitgeverij Hannibal Books.

‘We zijn nu tien jaar bezig en zijn erin geslaagd ons binnen te murwen in de kleine, Europese club van kunstboekenuitgevers’, zegt Gautier Platteau, een van de oprichters van Hannibal Books.

De uitgeverij heeft al 250 boeken op zijn naam staan, waaronder bestsellers over Bruegel voor het Kunsthistorisches Museum in Wenen en over Van Eyck voor het Museum voor Schone Kunsten Gent. Maar denk ook aan boeken met het werk van topfotografen als Stephan Vanfleteren en Anton Corbijn.

De steun van Katoen Natie zal de internationalisering van de publicaties een extra boost geven.
Hannibal Books

De helft van alle werken van Hannibal Books zijn vertaald, en worden verdeeld van Parijs en Berlijn tot Londen en New York. Het bedrijf is partner van meer dan 25 Europese musea.  

‘De steun van Katoen Natie (het bedrijf van Fernand Huts, red.) zal de internationalisering van de publicaties een extra boost geven en tegelijk nieuwe samenwerkingen mogelijk maken met verzamelaars, galerijen en musea uit alle hoeken van de wereld’, klinkt het. ‘We zijn ambitieus.’

Die ambitie zat er al in bij de opstart bij de keuze van de bedrijfsnaam, staat te lezen op de website. ‘Hannibal als metafoor voor internationale ambitie en lef’, luidt het daar.

Frank Vandenbroucke

Huts en Hannibal Books waren geen onbekenden voor elkaar. De voorbij jaren werkte de uitgeverij al meermaals samen met The Phoebus Foundation, de private kunststichting van Katoen Natie.

Hannibal Books - de officiële bedrijfsnaam is Uitgeverij Kannibaal - maakte in 2019 zowat 50.000 euro nettowinst, maar het eigen vermogen eindigde dat jaar, zoals de jaren ervoor, onder nul.

Het bedrijf geeft als nevenactiviteit ook sportboeken uit, waaronder de biografie van de overleden wielrenner Frank Vandenbroucke.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud