Bestsellerauteur Lucinda Riley overleden

De in Ierland geboren Lucinda Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. ©BELGAIMAGE

Lucinda Riley, de Ierse auteur die succes oogstte met haar boekenreeks 'De zeven zussen', is overleden op 55-jarige leeftijd. De schrijfster vocht al vier jaar tegen kanker.

Lucinda Riley is overleden aan de gevolgen van kanker. Dat meldt de familie van de auteur via Twitter. 'Dit komt waarschijnlijk als een schok voor de meesten, die niet wisten dat Lucinda al vier jaar tegen kanker vocht.'

De in Ierland geboren Riley schreef haar eerste boek op 24-jarige leeftijd. Nu is ze vooral bekend door haar succesvolle boekenreeks 'De zeven zussen', een mix tussen romance, mysterie en geschiedenis. Haar werk is vertaald in 34 talen en wereldwijd werden meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht.

In de laatste vier jaar van haar leven schreef Riley vijf boeken, zegt haar familie. Het zevende boek van de reeks, 'The Missing Sister', is pas in april verschenen en staat op nummer een in boekentops over de hele wereld. Al na vier dagen waren meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Normaal gezien zou volgend jaar ook het achtste en laatste deel verschijnen. Of dat er komt, is nog niet bekend.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud