Boekenbeurs-organisator Boek.be failliet

©Photo News

Boek.be, dat de Antwerpse Boekenbeurs organiseerde, is failliet verklaard. Of er activiteiten van de vzw overgenomen worden, is nog niet duidelijk.

Het faillissement van de organisatie werd donderdag uitgesproken door de ondernemingsrechtbank van Antwerpen, bevestigt curator Nathalie Vermeersch.

Boek.be kent al lang financiƫle problemen, onder meer door krimpende bezoekersaantallen voor de Boekenbeurs in Antwerp Expo. Een herstructureringsplan werd doorkruist door de coronacrisis. De afgelasting van de beurs in 2020 betekende het verlies van bijna de volledige bron van inkomsten voor Boek.be.

Het enige bod op een deel van de activiteiten van Boek.be werd begin juni nog afgewezen door de Antwerpse ondernemingsrechtbank. Sindsdien is ook de bescherming tegen schuldeisers opgeheven. Uiteindelijk besliste de vzw de boeken neer te leggen, waarop het faillissement werd uitgesproken.

Of er alsnog activiteiten overgenomen worden, is nog niet duidelijk. 'Daarvoor is het afwachten in welke mate er partijen zijn die interesse tonen', zegt Vermeersch. 'Daar heb ik op dit ogenblik weinig zicht op.'

De zeven personeelsleden van Boek.be werden ontslagen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud