Angèle, de nieuwe nationale trots

©Photo News

De Brusselse zangeres Angèle heeft een topweek achter de rug. Ze werd een van de nieuwe gezichten van Chanel, en was de grote winnaar op de MIA's.

Angèle verzilverde donderdagavond vijf nominaties op de Music Industry Awards. De 24-jarige Angèle Van Laeken won Hit van het jaar voor 'Tout Oublier', een nummer dat ze maakte met haar broer Roméo Elvis. Ze kreeg ook de prijzen voor beste Pop, Solo Vrouw, Live Act en Videoclip voor 'Balance Ton Quoi'. Ook vorig jaar ging ze al naar huis met drie prijzen. 

Ze is niet enkel de zus van Romeo Elvis, maar ook de dochter van Laurence Bibot (een bekende actrice in Franstalig België) en Serge Van Laeken (de zanger van de legendarische Belgische eightiesband Allez Allez). 'Muziek heeft altijd al in mijn lijf gezeten', zei ze eerder in een gesprek met De Tijd. 'Maar het zingen zelf kwam pas later. Eigenlijk ben ik best verlegen. Ik had nooit gedacht dat ik ooit als zangeres in de schijnwerpers zou staan.'

Intussen reikt haar invloed verder dan podia en muziekfestivals. Haar steile opmars in de muziekwereld bleef niet onopgemerkt. Straks is ze het gezicht van de nieuwe brillencampagne van het modehuis Chanel. Vorig jaar al waren er banden met het Franse modehuis. Toen mocht ze het filmfestival van Cannes muzikaal openen en werd ze op de rode loper gespot met een rode Chanel-jurk. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud