Arno stelt tournee uit wegens kanker

Arno in 2016 op Dranouter ©BELGA

Arno Hintjens, beter bekend als rockzanger 'Arno', lijdt aan pancreaskanker. Hij annuleert een deel van zijn lentetournee.

Dat maakte hij zelf bekend in de kranten De Standaard en Le Soir en via persagentschap Belga. Omwille van zijn gezondheidstoestand stelt hij een deel van zijn 'Santeboutique'-tournee uit in Nederland, Frankrijk en Zwitserland. In november kreeg Arno (70) de diagnose van pancreaskanker. Sindsdien onderging de zanger meerdere sessies met chemotherapie, maar de liefde voor muziek blijft hem drijven.

In januari speelde hij zelfs drie uitverkochte zalen plat in de Ancienne Belgique. Afgelopen donderdag kreeg hij nog een Lifetime Achievement Award op de MIA's.  Volgende dinsdag treedt Arno op in de Trianon in Parijs en kort daarna gaat hij onder het mes.

Na de operatie zal hij een zestal weken buiten strijd zijn.  In het interview met De Standaard benadrukt de zanger dat hij de muziek niet wil opgeven, ondanks de ziekte en ondanks de zware operatie die hem te wachten staat. 'De mensen die weten dat ik kanker heb, vragen zich af waarom ik op een podium sta. Maar je moet weten: ik heb tijdens en na een concert meer energie dan ik vandaag heb. Zelfs door gewoon te weten dat er een concert aankomt, word ik energieker', zegt Arno.

De rockzanger zit al 50 jaar in het vak, maar de echte doorbraak kwam er in 1980 met de groep T.C. Matic. Hits als 'Oh La La La' en 'Putain, Putain' groeiden al snel uit tot klassiekers. In 1986 waagde Arno zijn kans als soloartiest en bracht hij zijn eerste soloalbum uit. Zijn laatste album 'Santéboutique' verscheen eind 2019.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud