Belgische gitarist Paul Couter overleden

Paul Couter in 2014 in Gent. ©Alex Vanhee

Als lid van Tjens Couter stond Paul Couter samen met Arno Hintjens aan de wieg van een stukje Belgische muziekgeschiedenis. Hij was tevens de 'C' in TC Matic.

Net als Arno Hintjens was Paul Couter - echte naam Paul Decoutere - afkomstig van de kust: 'le plus beau' van Oostende, Couter van Zeebrugge. In 1972 speelden ze voor het eerst samen in de bluesband Freckleface, drie jaar later stonden ze aan de wieg van het legendarische duo Tjens Couter, een samentrekking van hun familienamen. 'Hij was de eerste die in mij geloofde', zei Arno onlangs in Knack.

Paul Couter vormde samen met Arno Hintjens de groep Tjens Couter.

Tjens Couter vormde de basis van TC Matic, de formatie die met Arno als frontman zou uitgroeien tot een van de belangrijkste Belgische bands van de jaren tachtig. Enkele maanden na de oprichting in 1980 zei Couter de band echter vaarwel. Het nieuwe geluid van TC Matic was minder aan hem besteed. Hij werd vervangen door Jean-Marie Aerts.

Couter bleef zijn leven lang muziek maken op kleinere podia. De laatste maanden van zijn leven verbleef hij op de palliatieve zorgafdeling van een Gents ziekenhuis. Begin deze maand bracht hij nog een laatste album, 'Domisoldo', uit.

Paul Couter werd 72 en leed aan kanker.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud