Derde keer goede keer voor Jazz Middelheim

Fulco Ottervanger van De Beren Gieren. ©Stad Gent

Er komt in september dan toch een editie van Jazz Middelheim. Het muziekfestival kon in augustus niet plaatsvinden door de verscherpte coronamaatregelen.

'Het had de voorbije weken iets weg van een jojo, maar het is dan toch een 'jaja' geworden', schrijft Jazz Middelheim in een persbericht, verwijzend naar de onduidelijke situatie waarin heel wat culturele events zich bevonden na de heropflakkering van het coronavirus in juli. Jazz Middelheim was gepland voor augustus, tot provinciegouverneur Cathy Berx op 28 juli alle evenementen op Antwerps grondgebied verbood. Twee weken later stuurde ze die maatregel bij.

Jazz Middelheim vindt plaats van 18 tot 27 september in Park Den Brandt in Wilrijk. Alle coronaregels worden volgens de organisatie strikt nageleefd zodat Jazz Middelheim 1.5 veilig en verantwoord kan verlopen. Dagelijks zijn maximaal 400 toeschouwers toegelaten. Tickets worden alleen per bubbel van twee, vier, zes, acht, twaalf en vijftien mensen gereserveerd en elke bubbel wordt aan een tafeltje gezet en bediend. Wie zich wil verplaatsen, moet een mondmasker dragen.

De covidproof editie is volledig Belgisch met onder anderen Jef Neve & Teus Nobel, Dez Mona, Philip Catherine, Aka Moon, De Beren Gieren, NABOU, Mâäk Quintet, Robin Verheyen & Bram De Looze. Het programma staat op jazzmiddelheim.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud