Muziekicoon Quincy Jones investeert in Belgische start-up

Quincy Jones. ©AFP

Quincy Jones, de producer van onder meer het album 'Thriller' van Michael Jackson, wordt aandeelhouder van het Belgische Musimap.

Quincy Jones (rechts), met de Belgische muzikant Toots Thielemans, in 2008. ©AFP

Het van oorsprong Luikse Musimap werkte jarenlang aan een technologie die een revolutie moet teweegbrengen in de wereld van muziek: een algoritme dat niet alleen de juiste muziek bij de juiste persoon kan brengen, maar dat ook nog eens rekening kan houden met de context. Hoe voelt de persoon in kwestie zich? Wat is hij of zij aan het doen? Wie is er bij? Wat voor weer is het? Enzovoort.

Quincy Jones testte de technologie en besloot geld te stoppen in het bedrijf. 'Ik ben onder de indruk en ben blij het bedrijf vooruit te kunnen helpen', zegt hij.

Jones (87), die eerder ook al investeerde in de begindagen van Spotify, is een legende in de muziekindustrie en sleepte in zijn carrière 27 Grammy Awards in de wacht.

Hij is vooral gekend als producer van 'Thriller', de bestseller van Michael Jackson, maar hij werkte ook met Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en de Belg Toots Thielemans.

Musimap wist ook andere investeerders over de streep te trekken, onder wie Andres Spechter, de ex-topman van Dolby International.

Quincy Jones in de studio met onder meer Lionel Richie, Dionne Warwick, Diana Ross, Michael Jackson en Stevie Wonder, het achtergrondkoortje vol wereldsterren op de single 'State of Independence' van Donna Summer.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud