Noxx nieuw slachtoffer onder megadancings

De Belgische dancings en discotheken hebben het moeilijk. ©BELGA

N Invest, een maatschappij verbonden aan de megadancing Noxx, is failliet verklaard. Maar ondanks dat faillissement kan er snel een doorstart gemaakt worden, aldus de curator. Het faillissement onderstreept wel de tristesse in de sector.

N Invest, een bedrijf achter de Antwerpse megadancing Noxx, legde maandag de boeken neer. Een dag later sprak de Antwerpse kamer van koophandel het faillissement uit over N Invest, zo meldde het Laatste Nieuws gisteren. De reden voor het faillissement is een oplopende schuldenberg, met een actief van 180.000 euro en een passief van 3,7 miljoen euro.

Toch is dat faillissement niet meteen de doodsteek voor de legendarische danstempel Noxx. Volgens curator Peter Verstraeten draait de Noxx op 'een kluwen van bedrijven'. Zo zaten de exploitatie en het personeel wel bij N invest, maar de roerende goederen zaten nog in een aparte vennootschap, genaamd Noxx Antwerpen. Curator Verstraeten maakt zich dan ook sterk dat een snelle doorstart zeker mogelijk is. De eigenaar van de bvba Noxx Antwerpen zou al interesse hebben laten blijken. Het is wel nog niet zeker of er dit weekend al evenementen kunnen doorgaan.

Ondanks de snelle doorstart is het faillissement een nieuw bewijs van de tristesse in de sector. De Noxx is lang niet de enige Belgische dancing die de afgelopen jaren in de problemen kwam. Vorig jaar sloot ook de dancing Cherry Moon in Lokeren de deuren omdat de opkomst terugliep. Jongeren lustten de befaamde housedancing niet meer en eigenaar Rudy Pincé toverde zijn dancing om in een evenementenhal.

En de Noxx en de Cherry Moon zijn niet de enige voorbeelden. Uit cijfers van Guidea, het kenniscentrum voor toerisme en horeca in ons land, blijkt dat het aantal dancings en discotheken de afgelopen vijf jaar gestaag terugliep. In 2008 waren er 551 dancings en discotheken, nu zijn dat er nog maar 494.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud