Plácido Domingo erkent misbruik vrouwen na maanden van ontkenning

Placido Domingo. De timing van zijn spijtbetuiging is opmerkelijk.

De Spaanse operazanger Plácido Domingo wordt door een twintigtal vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie.

De operazanger Plácido Domingo heeft maanden na de beschuldigingen van seksuele intimidatie zijn excuses aangeboden. De 79-jarige Spanjaard, die in oktober opstapte bij de Los Angeles Opera, neemt de volledige verantwoordelijkheid voor zijn daden, laat hij weten in een verklaring aan Amerikaanse media. Hij vraagt om vergeving. Tot nu had Domingo de beschuldigingen altijd ontkend.
    
De zanger wordt door een twintigtal vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie. De incidenten zouden zich over een tijdspanne van 30 jaar hebben voorgedaan en zouden zijn begonnen in de jaren 80. 'Ik heb de afgelopen maanden de tijd genomen om over de beschuldigingen van collega's na te denken. Ik respecteer dat deze vrouwen eindelijk durfden te spreken en ik wil dat ze weten dat ik oprecht spijt heb van de pijn die ik hen hebt gedaan. Ik begrijp nu dat sommige vrouwen zich wellicht niet durfden te uiten omdat ze bang waren dat het invloed zou hebben op hun carrière. Hoewel dat nooit mijn intentie was, zou niemand zich ooit zo moeten voelen.'

Onderzoek

De verklaring van de zanger verscheen kort na het nieuws dat de American Guild of Musical Artists, die operazangers vertegenwoordigt, van plan zou zijn de uitkomst van een onderzoek naar Domingo te publiceren. Maandag werd de machtige hollywoodproducent Harvey Weinstein schuldig bevonden aan aanranding en verkrachting.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud