Rockster Marilyn Manson beschuldigd van mishandeling en verkrachting

Marilyn Manson. ©REUTERS

Een vijftal vrouwen beschuldigt de Amerikaanse zanger Marilyn Manson van seksueel misbruik en intimidatie. Hij noemt hun verhalen 'een gruwelijke verdraaiing van de werkelijkheid'.

Meerdere vrouwen hebben de Amerikaanse rockster Marilyn Manson (52) beschuldigd van seksueel misbruik en intimidatie. Ze publiceerden hun verhaal maandagochtend vrijwel gelijktijdig op Instagram. De verhalen variƫren van doodsbedreigingen tegen huisdieren tot lichamelijk geweld, verkrachting en foltering.

De bekendste naam is de Amerikaanse actrice Evan Rachel Wood, die van 2007 tot 2010 een relatie had met Manson en kort met hem verloofd was. Wood getuigde eerder dat ze jarenlang werd verkracht en misbruikt, maar wou de dader niet aanwijzen. Dat doet ze nu wel. 'Mijn mishandelaar heet Brian Warner, beter bekend als Marilyn Manson. Hij heeft me versierd toen ik nog een tiener was en me jarenlang afschuwelijk misbruikt', schrijft ze. Toen Wood een relatie met Manson begon was ze 19 en hij 38.

Evan Rachel Wood en Marilyn Manson in 2010. ©Photo News

Andere vrouwen geven meer details. Een artieste die zich op Instagram Sourgirrrl noemt, vertelt dat Manson haar meerdere malen vastbond en verkrachtte. Hij sloot haar op, drogeerde haar en verhinderde haar te slapen. Ook het model Ashley Lindsay Morgan zegt dat Manson haar verbood te slapen en te eten. 'Ik werd mishandeld, seksueel misbruikt en gedwongen dingen te doen die ik niet wilde. Ik voel de effecten nog elke dag.'

Lovebombing

De verhalen vertonen een patroon. In het begin overstelpte Manson de vrouwen met liefde en bewondering, maar al snel sloeg dat om. De vrouwen zeggen jaren na het misbruik nog altijd met angsten en posttraumatische stress te worstelen. Een van hen probeerde zelfmoord te plegen.

Manson ontkent de beschuldigingen. In een Instagram-post noemt hij ze 'een vreselijke verdraaiing van de werkelijkheid'. 'Mijn leven en mijn kunst trekken al lang controverse aan', schrijft hij. 'Mijn intieme relaties waren er altijd met wederzijdse toestemming, met partners die er hetzelfde over dachten. Ongeacht hoe en waarom anderen er nu voor kiezen het verleden verkeerd voor te stellen, dat is de waarheid.'

Zijn platenlabel gunt hem het voordeel van de twijfel niet en zette de samenwerking meteen stop. Daarnaast kondigden meerdere tv-zenders aan dat ze Manson uit afleveringen van hun programma's knippen.

De vraag is of de zaak ook een gerechtelijk staartje krijgt. De Democratische senator Susan Rubio riep de FBI op een onderzoek in te stellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud