Sidi Larbi voert 'West Side Story' uit op Odegand

©Agathe Poupeney/Opéra National

Het muziekfeest OdeGand, de culturele seizoensopener op en langs het Gentse water, heeft de exclusieve rechten verkregen van de musical West Side Story. Sidi Larbi Cherkaoui verzorgt de choreografie.

Het programma van de dertiende editie van OdeGand biedt opnieuw ontdekkingen uit uiteenlopende genres als klassiek, wereldmuziek, fado en opera. De optredens, meer dan 60 op één dag, vinden in verschillende Gentse cultuurhuizen plaats, met dit jaar de stadsbibliotheek als nieuwe locatie. Het publiek kan op 12 september met bootjes van de ene naar de andere concertlocatie varen. 'We waren één van de eersten die daar op hebben ingezet, en we zien dat verschillende evenementen ons gevolgd zijn', zegt festivaldirecteur Serge Platel.

Blikvangers zijn onder meer het Bollywood Masala Orchestra en het Tango-orkesteri Unto. 'Finse tango is nog niet tot bij ons gekomen, maar daar is het even populair als naar de sauna gaan. Het wordt anders gedanst en het zijn andere ritmes dan de Argentijnse tango. Bollywood Masala Orchestra wordt één grote show met dans, romantische Bollywoodhits en acrobaten', zegt programmator Veerle Simoens.

Het 'neusje van de zalm' blijft het slotconcert op de Gras- en Korenlei, zegt Simoens. 'We hebben van de nabestaanden van Leonard Bernstein de exclusieve rechten van West Side Story verkregen voor een eigen productie. Sidi Larbi Cherkaoui verzorgt de choreografie en hij heeft vier dansers geselecteerd die op een catwalk over het water zullen dansen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud